
Laikapstākļi februāra vidū šogad priecē ar tradicionālu Latvijas ziemu - termometra stabiņš noslīdz pat līdz -17 grādu atzīmei, bet zemi klāj balta sniega sega. Tādos laikapstākļos ne vien gribas sasildīties, bet par sevi nereti liek manīt arī dažādi saaukstēšanās simptomi. Tradiocionālā latviešu dzīvesziņa liek ķerties pie zāļu tējas tases ar medu, bet internetā klejo viedokļi, ka medu tējai nemaz nedrīkst pievienot un tas kļūstot kaitīgs.
Pēc dažādu informāciju avotu izpētes (piemēram, L.Vainovskas pētījuma rezultātiem), nākas secināt, ka tādam apgalvojumam nav pamata. Aplieta tēja nesasniedz vāroša ūdens temperatūru jeb 100 grādus, kā arī ūdens temperatūra krūzē salīdzinoši strauji krītas. Pievienojot karotīti medus (vai divas) neilgu laiku pēc tējas apliešanas, dzēriens ne vien sildīs aukstā ziemas dienā, bet arī atvieglos tādus saaukstēšanās simptomus kā kakla sāpes un klepus!